Mi az a Melange és, hogyan készül?

Az osztrák kávéházi kultúra, különösen a bécsi, világhírű a pompás hangulatáról, a luxus süteményekről és a különböző kávékülönlegességekről. Az egyik legnépszerűbb italuk a melange, amelyet másként bécsi kávénak is neveznek. De miért olyan különleges ez a kávé? És hogyan készül pontosan? Cikkünkben most elkalauzoljuk Önt a melange izgalmas világába!

A szó francia eredetű, jelentése “keverék”. A kávé neve tulajdonképpen a kávé és a tej arányát jelzi. A melange, a bécsi kávéházak különlegessége, általában eszpresszót és gőzölt tejet tartalmaz, amit egy csipetnyi tejhab koronáz meg. Az eredmény egy olyan kávé, amely egyszerre erős és lágy, egyensúlyban tartva a tej krémes simaságát és az eszpresszó intenzív ízét.

Hogyan Készül a Melange?

A melange készítése nem ördöngösség, de bizonyos pontosságot igényel. Először egy szimpla eszpresszót készítünk. Fontos, hogy a kávé erős és ízekben gazdag legyen, hiszen ennek kell ellensúlyoznia a tej selymességét. A következő lépés a tej gőzzel történő felforralása, de ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl forró. A tej állaga akkor a legideálisabb, ha kellően krémes és habos. Ezután az eszpresszót összekeverjük a tejjel és a tetejére egy adag tejhabot kanalazunk. Az igazi bécsi melange még egy csipetnyi kakaóporral vagy csokoládéreszelékkel is megszórható.

Bár a kávé és a tej keverékének hagyományai világszerte megtalálhatóak (gondoljunk csak a cappuccinora vagy a lattera), a melange egyértelműen a bécsi kávéházi kultúra terméke. Bécsben, a 19. századra a városban már számtalan kávézó nyílt, mindenféle különleges kávéval, köztük a melange-al.

Bécsben a kávézók nem csak a kávé fogyasztásának helyei voltak, hanem a baráti társaságok közkedvelt helyszínei is. A művészek, írók és filozófusok is jellemzően itt találkoztak, eszmét cseréltek és alkották. A melange, amely az enyhe tejhabbal ellensúlyozza az eszpresszó erősségét, tökéletesen illeszkedett ehhez a kifinomult légkörhöz és hamar népszerű lett.

Mind az Illy szemes kávé, mind pedig a Dallmayr szemes kávé prémium minőségű termékek, melyek megtalálhatók választékukban és tökéletesen alkalmasak melange készítéshez, ha a megfelelő arányokban és kombinációkban keverjük őket. Próbáld ki még ma!

biztonságos fizetés


BIZTONSÁGOS FIZETÉSI MÓDOK

bankkártya,
V Pay,
utánvét,
átutalás

szállítás


SZÁLLÍTÁS AKÁR 1 MUNKANAPON BELÜL

házhoz szállítás,
GLS csomagpont,
Foxpost csomagpont
személyes átvétel

szállítás


SZÁLLÍTÁSI DÍJ
1190 FT-TÓL

ingyenes szállítás


INGYENES SZÁLLÍTÁS
25 000 FT-TÓL

ügyfélszolgálat


ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
+36 20 424 7070,
info@mardonicafe.hu