Kávétermelő országog

A világ legnagyobb kávétermelő országai

A kávé az emberek életének szerves része szerte a világon, sokaknak csupán egy csésze fekete elfogyasztása után veheti csak kezdetét a nap. Régen elsősorban Etiópiában és Szudánban termesztették a kávét, de ma már szerte a világon vannak kávéültetvények, ám nem minden ország exportálja a kedvelt ital alapját, ezért van az, hogy sokan nem ittak még hondurasi kávét. Régen Brazília volt a világ legnagyobb kávétermelő országa, viszont mára már többen is csatlakoztak hozzá.

A Dallmayr szemes kávéi számos különböző kávétermő területről és országból származhatnak, mivel a vállalat törekszik a különböző eredeti terroir-ok és kávéfajták kiemelésére. Olyan területekről szerzik be a kávészemeket, mint Brazília, Kolumbia, Etiópia, Kenya, India, Guatemala és még számos más kávétermelő ország.

Nézzük hát, hogy melyek a legnagyobb kávétermelő országok?

Brazília még mindig az első helyen áll a listán, mint a világ legnagyobb kávétermesztője. Az ország több mint egy évszázada vezeti a kávétermesztést, évente körülbelül 2,7 millió tonnát termelnek. Elsősorban arabica és robusta kávéültetvényekkel foglalkoznak.

Az arabica kávé, mely Brazília termelésének nagy részét teszi ki, finom, édes, gyümölcsös ízzel és alacsony koffeintartalommal rendelkezik. A robusta kávé erősebb és keserűbb, nagyobb a koffeintartalma is.

A kávétermesztés Brazíliában nagyrészt automatizált, a betakarítástól kezdve, egészen a szárításig és a csomagolásig. Az ország ideális körülményeket biztosít a kávétermesztéshez, a meleg és nedves éghajlat, valamint a termékeny talaj kiváló az ültetvények számára.

Vietnám a második legnagyobb kávétermelés szempontjából, évente mintegy 1,65 millió tonnát termelnek. Az országban termesztett kávé jellemzően a robusta fajtából származik, amely kedveli az itteni éghajlatot és talaj adottságait.

A vietnámi kávéházakban a kávé gyakran sűrű, édesített tejjel készül, ez pedig azért jó, mert ellensúlyozza a robusta erős, keserű ízét. Az országban számos családi vállalkozás foglalkozik a kávétermesztéssel és sok helyen még mindig manuálisan végzik a betakarítást és a feldolgozást.

Kolumbia a harmadik legnagyobb kávétermelő ország a világon, az éves termelése körülbelül 810 ezer tonna. Kolumbia kávétermesztése népszerű szerte a világon, és az országban termelt arabica fajta a világ egyik legjobbja. A kolumbiai kávé íze kiegyensúlyozott, gyümölcsös, csokoládés, néha diós vagy karamelles jegyekkel van megspékelve.

Kolumbia ideális körülményeket biztosít a kávétermesztéshez, a gazdag vulkanikus talaj, a magas tengerszint feletti magasság, a trópusi éghajlat és a napos, csapadékos időjárás együttesen biztosítják a minőségi kávébabok fejlődését.

Etiópia az arabica kávé őshazája és az éves termelése körülbelül 400 ezer tonna. Az etiópiai kávék széles ízspektrumot fednek le és rendkívül aromásak. Az etiópiai kávétermesztés nagyrészt tradicionális, a kávécserjék vadon nőnek, a kávébabokat kézzel szedik majd napfényben szárítják. Az etiópiai kávé készítése is egyedülálló rituálé, amely magában foglalja a babok pörkölését, őrlését és főzését.

Honduras sem maradhat ki a sorból, ahol évente mintegy 350 ezer tonna kávét termelnek. Az országban termesztett kávéfajta elsősorban az arabica, amely édes és könnyű, gyümölcsös és karamelles ízjegyekkel rendelkezik.

Az Illy szemes kávéi kiváló minőségükről ismertek, és a cég különösen nagy hangsúlyt fektet a kávébabok eredetére és minőségére. Az Illy kávébabjai különböző kávétermő régiókból származhatnak világszerte. Ezen régiók közé tartoznak Dél-Amerika, Közép-Amerika, Afrika és Ázsia.

biztonságos fizetés


BIZTONSÁGOS FIZETÉSI MÓDOK

bankkártya,
V Pay,
utánvét,
átutalás

szállítás


SZÁLLÍTÁS AKÁR 1 MUNKANAPON BELÜL

házhoz szállítás,
GLS csomagpont,
Foxpost csomagpont
személyes átvétel

szállítás


SZÁLLÍTÁSI DÍJ
1190 FT-TÓL

ingyenes szállítás


INGYENES SZÁLLÍTÁS
25 000 FT-TÓL

ügyfélszolgálat


ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
+36 20 424 7070,
info@mardonicafe.hu