Latte Macchiato

A kávéfogyasztás napjainkban sokak számára egy igazi rituálé, több embernek kizárólag egy csésze fekete elfogyasztása után veheti kezdetét a nap. Megesik, hogy ahhoz van kedvünk, hogy felhörpintsünk egy rövid feketét, de egy Cappuccino vagy egy tejes kávé is jól eshet, amelyek elfogyasztása közben elmerenghetünk a világ dolgain, esetleg hosszasan beszélgethetünk valakivel.

A kávét nem csak az íze miatt kedvelik, hanem a jótékony hatásai miatt is, ugyanis azon kívül, hogy élénkíti az elménket, még az egészségünket is támogatja. A Magyarok átlagosan 1-2 csésze kávét fogyasztanak el naponta, de vannak, akik 3-4 adagot is megisznak. A kávé többek között hozzájárul a vércukorszint szabályozásához és elősegíti a máj működését, ezen kívül jó hatással van az érrendszerre, vérkeringésre, így csökken az artériák eltömődésének a kockázata. A rendszeres kávéfogyasztóknál az elhízás veszélye is kisebb eséllyel áll fenn, mivel a koffein kedvez az anyagcsere folyamatnak és a bélrendszernek is.

Az eszpresszó kávén kívül ma már számos típusú létezik, a kávéházakban jellemzően kérhetünk ristrettot, doppiot, americanot, cappuccinot, caffee lattet vagy latte macchiatot. Az utolsó kettőt sokan összekeverik, pedig bőven van különbség közöttük.

Nézzük hát, hogy miben is tér el a caffee latte a latte macchiatotól…

A caffee latte egy igazi klasszikusnak nevezhető, ami meglehetősen ismert és közkedvelt a társadalom körében, 1/3 részt tartalmaz eszpresszót, 2/3 részt gőzölt tejet és az egésznek a tetején jól mutat a krémes tejhab. Ahogy a két hozzávaló összekeveredik egymással, kapunk egy kellemes, melengető bézs színt.

A latte macchiato teljesen más kávéköltemény, amit kinézetre a legtöbben nagyon gusztusosnak tartanak, de az ízvilága is mesebeli. A felhabosított tej általában egy magas falú pohárba kerül, majd jöhet rá az eszpresszó, amit egy kanál segítségével lassan csorgatnak a tejbe, végül a tetejére habosított tej kerül. A macchiato esetében a rétegek tehát elkülönülnek egymástól, éppen ezért nem véletlen, hogy az olasz elnevezés magyarul foltost jelent. A macchiato kávékba a tejet kérhetjük hidegen vagy akár melegen is, az egész az ízlésünkre van bízva.

biztonságos fizetés


BIZTONSÁGOS FIZETÉSI MÓDOK

bankkártya,
V Pay,
utánvét,
átutalás

szállítás


SZÁLLÍTÁS AKÁR 1 MUNKANAPON BELÜL

házhoz szállítás,
GLS csomagpont,
Foxpost csomagpont
személyes átvétel

szállítás


SZÁLLÍTÁSI DÍJ
1190 FT-TÓL

ingyenes szállítás


INGYENES SZÁLLÍTÁS
25 000 FT-TÓL

ügyfélszolgálat


ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
+36 20 424 7070,
info@mardonicafe.hu