Java Jampit Estate szemes kávé 250g közepes
4 490 Ft
Az Indonéz Köztársaságot nagyjából 17 000 sziget alkotja, amelyek több mint 5000 kilométeren húzódnak az Egyenlítő mentén. Ebben a hihetetlen sokszínűségben a tájak és kultúrák régiónként változnak: Indonézia identitását indiai, arab, kínai és európai hatások jellemzik, és mégis Indonéziát gyakran a békés együttélés és a tolerancia példájaként tartják számon. Az indonéz kávé is pont olyan sokszínű, mint az indonéz nép. Az ízek szigetenként jelentősen eltérnek, megismerésük igazi kalandot jelent, izgalmas ízutazásra hívnak az indonéz kávék.
A kávétermesztés Indonéziában csaknem 300 éves múltra tekint vissza és az ország ma is jelentős helyet képvisel, a világ öt legnagyobb kávéexportáló országának egyike. Legismertebb termőterületei között található Szumátra, Sulawesi és Jáva. Az ország egészében a kávétermelés 92%-a hagyományos technikákat alkalmazó kistermelők kezében van.
A Java Jampit Estate kávé különlegessége, hogy az érett Arabica szemeket csak 30-35%-os nedvességtartalomig szárítják, és ebben a “félszáraz” állapotban hántolják. A hántolt babot addig szárítják, amíg el nem éri a kívánt 11-12%-os nedvességtartalmat. Ennek a félig mosott eljárásnak köszönhetően a bab kékesen csillog, és csak csekély savtartalma van. Általában telt testtel és erős, fűszeres jegyekkel rendelkezik.
Termőterület: Szumátra, Java sziget
Termőmagasság: 900 – 1800 méter
Betakarítási időszak: szeptember – december
Aroma: füge lekváros karakter, vaníliás bevonattal
Test: Klasszikusan testes, telt
Savasság: lágy savak
Pörkölési mód: közepes
Kiszerelés: 250g
3 készleten
Kapcsolódó termékek
BIZTONSÁGOS FIZETÉSI MÓDOK
bankkártya,
V Pay,
utánvét,
átutalás
SZÁLLÍTÁS AKÁR 1 MUNKANAPON BELÜL
házhoz szállítás,
GLS csomagpont,
Foxpost csomagpont
személyes átvétel
SZÁLLÍTÁSI DÍJ
1190 FT-TÓL