Colombia Decaf szemes kávé 250g közepes
4 890 Ft
Kolumbiában 1723-ban, feltételezhetően a jezsuitáknak köszönhetően jelent meg a kávé, amelynek termése a 18-19. század folyamán meghatározóvá vált olyannyira, hogy 1912-ben már a világ teljes kávéexportjának felét Kolumbia adta. Ma a világ harmadik legnagyobb kávétermesztője, Brazília és Vietnam után. Kolumbia nem véletlen lett a kávé egyik hazája, éghajlati és domborzati adottságai tökéletessé teszik a kávé termesztésére. Az Andok-hegység vonulatának útjában levő, a Nevado del Huila vulkánnak is otthont adó Huila megye ásványi anyagokban gazdag termőterületei és a terület mikroklímája nagyban hozzájárul a kiegyensúlyozott és édes, dinamikusan savas ízjegyű kávék termesztéséhez.
Hogyan lesz a kávé koffeinmentes?
A cukornádból származó természetes etil-acetátnak köszönhetően lehetőség nyílik a kávé természetes módon történő koffeinmentesítésére. A folyamat során a zöld kávét forró vízzel benedvesítik (hogy megemeljék a nedvességszintet), majd erjesztett cukornádból származó etil-acetátot adnak hozzá, és ez feloldja a kávéban lévő koffeint. Ezt követően a koffeintől mentesített babokat átgőzölik, így tűntetve el a felesleges etil-acetátot, majd a megfelelő nedvességtartalmat figyelembe véve szárítják.
A Colombia Decaf ízjegyei között megtalálni a gyümölcsös édességet és csokoládés hangulatot is.
Termővidék: Huila
Termőmagasság: 1520 – 1650 méter
Betakarítási időszak: október – február
Aroma: alma, étcsokoládé, mandula, enyhén cukros
Test: közepes
Savasság: magas
Pörkölési mód: közepes
Kiszerelés: 250 gr
1 készleten
Kapcsolódó termékek
BIZTONSÁGOS FIZETÉSI MÓDOK
bankkártya,
V Pay,
utánvét,
átutalás
SZÁLLÍTÁS AKÁR 1 MUNKANAPON BELÜL
házhoz szállítás,
GLS csomagpont,
Foxpost csomagpont
személyes átvétel
SZÁLLÍTÁSI DÍJ
1190 FT-TÓL